Meer resultaat, voldoening en omzet als (online) coach en trainer

In 4 maanden leer je niet alleen hoe jij mensen echt kan helpen als coach, maar ook ga jij jezelf onderscheiden van alle fitnesscoaches in Nederland. 


Ik ga je leren hoe jij mensen kan helpen minder schaamte, angst en verdriet te ervaren rondom hun lichaamsbeeld. Boek betere resultaten door je klanten te leren hoe ze minder obsessief met hun lijf om kunnen gaan, zodat zij meer geluk ervaren. 

Meld je hieronder direct aan of vraag eerst een match call aan om te kijken of dit iets voor jou is.

Met de kennis uit deze opleiding leer je wat er in het hoofd van de klant gebeurt – en hoe potentieel risicovol het zou kunnen zijn om deze klant te laten afvallen. Èn hoe je zo’n klant wèl zou kunnen helpen.

 

Wil je meer weten èn leren over hoe je meer voor je klant kunt betekenen dan alleen een stok achter de deur, een adviezenfabriek en een schouder om op uit te huilen, dan is dit je kans.


Wil je weten hoe de psyche van de mens werkt (theoretische kennis over psychologie i.r.t. gedragsverandering), en met name van de mens die worstelt met diëten, lichaamsbeeld, zelfbeeld en zelfvertrouwen, dan is deze opleiding voor jou. De opleiding leert je hoe je klanten die zeggen te willen veranderen, maar het niet in de praktijk kunnen ‘volhouden’, een spiegel kunt voorhouden (gesprekstechnieken). De opleiding leert je hoe je ‘rode vlaggen’ herkent en klanten op juiste moment doorverwijst naar specialisten.


De opleiding leert je hoe je klanten bewust kunt maken van hun eigen patronen en ook hoe je klanten vervolgens kunt begeleiden in het doorbreken ervan. In mijn ogen zou elke personal trainer deze kennis moeten hebben.


Al met al heeft de opleiding mij gebracht wat ik in andere opleidingen en cursussen nog niet vond: een gedegen basis van coaching- en gesprekstechnieken plus een stevig theoretisch fundament dat gezamenlijk een gepast antwoord vormt op de blinde vlek in de fitnessindustrie.

Miriam - Personal Trainer/ Coach 

Stop met het geven met standaard advies, zoals 95% van alle fitnesscoaches en personal trainers.


Waarschijnlijk heb jij nu het gevoel dat...

 1. Je maar wat aanrommelt als het gaat om het helpen van mensen op het mentale gebied. Je probeert wel hun mindset te veranderen, maar toch zie je dat ze steeds terugvallen in oude gedachtes of denkpatronen.
 2. Er veel meer bij komt kijken als we mensen echt willen veranderen en ervoor willen zorgen dat mensen een positiever lichaamsbeeld krijgen, zonder alleen maar te focussen op een fysieke transformatie
 3. Je dagelijks veel aan het leren bent, alleen niet de juiste bronnen van informatie kan vinden als het gaat om het veranderen van mensen hun lichaams- en zelfbeeld. 
 4. Jezelf onderscheiden als coach of trainer nog niet lukt en je eigenlijk ook dezelfde opleidingen hebt gedaan als de rest, waardoor jouw positionering niet onderscheidend is. 
 5. Er veel meer uit te halen valt, zowel financieel maar ook voor jou als coach. Je wilt mensen helpen en je weet dat echte transformaties niet alleen om uiterlijk draait.  
Lukt het je niet om klanten echt resultaat te laten ervaren omdat je niet goed weet hoe jij mensen echt kan helpen om hun lichaamsbeeld te veranderen?
null

Ik zat in hetzelfde schuitje als jij. Mensen helpen op het gebied van voeding en training en vooral gefocust op fysieke transformatie. Een deel van de klanten lukt het wel om resultaat te boeken en een ander deel blijft hangen.

Life time transformaties blijven uit omdat mensen intern nog niet veranderd zijn.


Ze kijken nog steeds hetzelfde naar hun lichaam en hun zelfbeeld is vaak nog negatief.


Ik kon mij hier aan ergeren. Dagelijks hielp ik mensen, maar ik merkte dat ik mijzelf moest focussen op een diepere laag.


Standaard advies zoals 'letten op je eetgedrag' of 'positiever tegen jezelf praten' hielp niet meer. Ik wist dat mijn advies dieper en vooral concreter moest zijn.

 

Jij als fitnesscoach moet een stapje verder gaan dan de basis adviezen. 

Wil je kunnen coachen op iemands relatie met voeding en wil je deze persoon echt helpen?

Dan is het noodzakelijk om te weten waar deze relatie met voeding is ontstaan. En vooral waarom deze zich uit op de manier zoals het nu is.


Je moet tot de kern durven gaan, mits je daar de skills voor bezit. En wanneer je dat kan, dan kan je een écht impact maken.


Niet alleen het streven naar een afgetraind lijf, maar het streven naar geluk. Waar het lichaam én de gezondheid van de cliënt een weerspiegeling van is.

null

Ik heb zoveel geleerd bij deze body image cursus, dat kan je op geen één andere school leren. Naast dat het onderwerp body image enorm complex is en je daar veel informatie over krijgt, heb ik ook super goede tools mee gekregen om mijn eigen cliënten zo goed mogelijk te kunnen helpen. Je wilt namelijk als coach je cliënten daadwerkelijk kunnen begrijpen en zo goed mogelijk kunnen helpen. Maar het ding is, dat als je zelf geen verstoorde relatie met je lichaam hebt gehad, het ook echt super moeilijk is om je in te leven in wat zijn voelen of meemaken. Als je als coach écht wilt doorbreken, zul je verder moeten gaan kijken dan beweging en voeding.
Thomas - Online coach en Personal Trainer

Het is tijd om je klanten echt te gaan helpen en te leren hoe jij:

 • Doelen kan stellen op het gebied van Body Image
 • Klanten een positief lichaamsbeeld kan laten ontwikkelen
 • De relatie tussen eten en body image van de klant kan verbeteren
 • Klanten systematisch kan helpen om verstoringen in het lichaamsbeeld op te lossen
 • Klanten kan helpen om minder obsessief te zijn over hun uiterlijk of met de weegschaal
 • Klanten kan coachen die een bepaalde angst hebben om aan te komen of juist om af te vallen
 • Gespreksvoeringstechnieken toe kan passen bij je klanten die problemen hebben met hun lichaamsbeeld 
 • Kan coachen op lichaamsbeeld en dit al kan integreren in je intake maar ook in je complete coachingstoolbox
De Body Image Education van Ricky is een super waardevolle en leerzame opleiding! Met veel kennis, gedrevenheid en enthousiasme neemt Ricky je mee in het belang van stilstaan bij het body image binnen coaching, hoe dit in kaart te brengen en hoe dit als coach samen met je client te veranderen. Vooral de vele voorbeelden vanuit zijn eigen ervaring als coach en elementen uit de cognitieve gedragstherapie waren toepasbaar en helpend. Een aanvulling op kennis voor je werk als coach!
Mignon - GGZ psycholoog en eigenaar Mindgains

Dit is wat je kan verwachten

Theorie op locatie

Vier keer gaan we een dagdeel live zitten om theorie en praktijk te behandelen.

Persoonlijke aandacht

De klassen zijn verdeeld over max 15 deelnemers per groep waardoor iedereen genoeg persoonlijke aandacht krijgt.

Live Q&A

Vier keer doen we een live Q&A, zodat jij al je vragen aan mij kan stellen die ook online terug te kijken is.

Online support

Je krijgt toegang tot mijn zakelijke Whatsapp nummer voor korte lijntjes en mogelijkheid om te overleggen.

Korting voor extra's

Door deel te nemen krijg jij korting op de gehele opleiding in 2024 en korting op losse mentor calls.

Officieel certificaat

Aan het einde van de opleiding krijg je een assessment en als je daarvoor slaagt krijg je een officieel certificaat

Als student voeding en diëtetiek was voor mij de opleiding bij Ricky een hele mooie toevoeging. Ik heb veel geleerd over de invloed die het lichaamsbeeld heeft op je relatie met voeding. Eerst twijfelde ik of het voor mij wel geschikt was aangezien ik mijn opleiding nog niet heb afgerond, maar juist heeft het mij erg geholpen. Ik weet zeker dat deze opleiding een waardevolle toevoeging zal zijn in mijn carrière.
Lieke - Diëtist i.o. 

16 weken opleiding, zodat jij kan coachen op Body Image

Na deze 16 weken kan jij:

 • Jezelf onderscheiden van de massa coaches.
 • Je klanten op een dieper niveau helpen om echt geluk te ervaren.
 • Klanten helpen om minder obsessief te zijn over hun uiterlijk of met de weegschaal.
 • Een hogere prijs voor je coaching vragen, zo je omzet verhogen zonder dat je meer uren moet maken.
 • Verschillende coachingstools en gesprekstechnieken gebruiken die positieve invloed hebben op je klant resultaten.
 • Klanten niet alleen maar helpen om af te vallen of aan te komen, maar ook om juist helpen om uit deze cirkel te stappen.

Voor de opleiding van 16 weken betaal je €1000 in totaal. Je kunt ook in 4 termijnen betalen.

Als ondernemer krijg je de BTW terug. De live sessies zullen elke 4 weken in het weekend plaatsvinden en Q&A's spreken we af met wat de groep het beste uitkomt.  Je ontvangt van alle sessies en Q&A's een opname die onbeperkt beschikbaar blijft. De live dagen vinden plaats op locatie in Den Bosch en doen we met maximaal 15 mensen. De Q&A doen we via Zoom. We beginnen eind september

FAQ Body Image Education

Wanneer start de 16 weken Body Image Education?

We beginnen eind september.

Wat kost deze 16 weken Body Image Education?

De investering voor deze 16-weekse opleiding is 1000 euro exclusief btw. De BTW krijg je als ondernemer terug. Je kunt in één keer of in vier keer betalen.

Wat voor toegevoegde waarde heeft dit op andere personal training opleidingen?

Tijdens deze 16 weken ga ik je alles leren over Body Image coaching. Zo ga jij verschillende technieken leren en tools gebruiken die jij in kan zetten tijdens je coaching. Met deze kennis kan jij mensen helpen hun relatie met zichzelf en met voeding te verbeteren.

Heb ik tussentijds ook de ruimte voor persoonlijke vragen?

Vragen kan je stellen in de live Q&A's, zo kunnen anderen ook van je vraag/ casus leren. Heb je een dringende vraag? Dan kan je mij een bericht via Whatsapp sturen.

Wat als ik niet bij een praktijkdag aanwezig kan zijn?

Alle praktijkdagen en Q&A's neem ik op en sla ik op in een online omgeving. Deze beelden kan jij dan op een later moment terugkijken wanneer het je wel uitkomt.

Krijg ik levenslang toegang tot de content?

Ja, je krijgt levenslang toegang tot de opleidingen de kennis en toegang tot alle updates die er nog gaan komen.