In 9 weken leren hoe jij het tracken van voeding los kunt laten!

Complete audiocursus inclusief Q&A, opdrachten en doelen!

Wat je eet hoeft niet afhankelijk te zijn van je scores in Myfitnesspal of andere voedingsapps. 


Je dag hoeft niet bepaald te worden door het wel of niet voldaan te hebben aan je trackingsdoelen in je app.


Alhoewel dit klinkt als een te grote stap, willen wij dat je weet dat het mogelijk is om meer te eten op gevoel. Het is mogelijk om minder obsessief met voeding bezig te zijn en de controle los te laten.


Zelf hebben wij ook ervaren hoe het is om obsessief met voeding bezig te zijn. Alles wat je eet moet afgewogen worden. Uiteten gaan is een grote uitdaging, omdat je niet precies weet wat je binnenkrijgt. Bij ons heeft onder andere deze obsessiviteit in het verleden geleid tot een verstoorde relatie met voeding en zelfs een eetstoornis.  


Uiteindelijk zijn wij op een punt gekomen waarin wij mensen helpen om meer vrijheid in voeding te ervaren. Wij willen je laten ervaren hoe het is om niet afhankelijk te zijn van voedingsapps en je tegelijkertijd te leren hoe je kunt eten op basis van gevoel. 


Jarenlange kennis en ervaring hebben wij gestopt in één complete cursus waarmee jij in 8 weken tijd gaat leren hoe jij het tracken van voeding los kunt laten!

null

“In 9 weken tijd leren hoe je stap voor stap het tracken van voeding volledig kunt loslaten óf op een fijne manier kunt blijven tracken zonder je flexibiliteit te verliezen"

Ricky stopt met myfitnesspall

Wat wij kunnen, kan jij ook

In een complete audiocursus geven we jou alle kennis en tools om onafhankelijkheid van het tracken van voeding te creëren. Wij gaan je in 9 weken tijd leren hoe je kan stoppen met tracken en meer vrijheid rondom voeding kunt ervaren.


  • Makkelijk te volgen met complete audiolessen die je kunt beluisteren wanneer het jou uitkomt! 

  • Inclusief praktische opdrachten om de kennis direct in de praktijk toe passen.

  • Elke week een les waarin jij leert om stap-voor-stap de controle los te laten.

  • Elke twee weken een live Q&A om al je vragen te stellen om jouw proces succesvol te laten verlopen.

  • 9 weken lang met experts aan de slag om onafhankelijkheid van voedingsapps te creëren en vrijheid rondom voeding te ervaren!

Ik wil deze cursus 
100% kwaliteitsgarantie

Ervaring van de mensen die de cursus al hebben doorlopen

Echt een aanrader!
Deze cursus is echt een aanrader voor iedereen die problemen ervaart met het bijhouden van voeding!
Diede Joosten
Veel meer controle over mijn eetgedrag 
'Stoppen met tracken onder begeleiding van Ivo heeft ervoor gezorgd dat ik helemaal weg ben van een alles-of-niets mindset. Ik ervaar nu veel meer controle over mijn eetgedrag en lukt het nu goed om naar m'n lichaamssignalen te luisteren.'
Recensie van Maud
Maud
Niet meer afhankelijk van tracken
“Ik dacht altijd dat het tracken van voeding de oplossing was om mijn fysieke doelen te bereiken. Todat ik dankzij Ivo ontdekte dat ik juist zonder tracken mijn doel én een gezonde relatie met voeding kon behalen. Dat geeft erg veel vrijheid. Ik pak soms de app er nog bij, maar puur als check om te zien of ik goed opweg ben.”
recensie stoppen met tracken
Marlou

Complete inhoud van de cursus

Les 1: Introductie

In deze aflevering hoor je onder anderen terug hoe de cursus is gestructureerd, wat je kunt verwachten en wat je kunt doen om het programma zo goed mogelijk te doorlopen.

Les 2: Honger vs. trek

Na deze les weet je het verschil tussen honger en trek en weet je hoe je beide kan herkennen. Ook heb je geleerd dat trek er soms bij hoort en dat het wel nog een daadwerkelijk verschil is met honger.

Les 3: Slaap en stress

We gaan in op de invloed van slaap & stress op je honger- en treksignalen. In welke situaties is het verstandig om anders naar deze signalen te kijken? Hoe bepaal je dit? 


Les 4: Meditatie en mindfullness

In deze aflevering hoor je terug wat meditatie en mindfulness precies inhouden. Verder bespreken we de invloed van gedachteloos eten op eetgedrag en geven we tips mee hoe je dit in de praktijk toe kunt passen en het verschil kunt ervaren. 


Les 5: Omgaan met (negatieve) gedachtes

Na deze les heb je meer geleerd over gedachtes en hoe jij ervoor kan gaan zorgen dat je gedachten niet je gedrag bepalen. Dit wordt toepasbaar op alles in je leven, niet alleen voor het tracken. Les 6: Verzadiging optimaliseren

In deze les gaan wij in op een derde en belangrijke factor van deze cursus: verzadiging. Wat is het? Waar wordt het mee verward? Hoe kun je er zelf mee oefenen? Hierdoor leer je om beter op gevoel te eten en te stoppen als je genoeg hebt. 


Les 7: Zelfcompassie

In deze les nemen we je mee in het concept van zelfcompassie. Zelfcompassie wordt vaak verkeerd begrepen, dus wij gaan je duidelijkheid geven over wat het wel is, wat het niet is en hoe het jouw proces van stoppen met tracken kan ondersteunen.


Les 8: De dieetmindset

Het tracken van voeding zorgt ervoor dat je veel bezig bent met eten en het kan bijdragen aan het ontwikkelen of onderhouden van een dieetmindset: je volledige manier van denken is afgestemd op diëten. Wij leggen je in deze les uit welke overige zaken er nog meer voor zorgen dat je een dieetmindset blijft hebben. 

Les 9: Valkuilen

In deze laatste les nemen we je mee in een korte terugblik op afgelopen weken. Wetende dat je een heleboel hebt geleerd, is het belangrijk om in de praktijk oplettend te blijven. We bespreken de meest voorkomende valkuilen op de lange termijn met je.


Dit krijg je extra

Live Q&A

Iedere twee weken vindt er een Q&A plaats om alle vragen over de cursus te beantwoorden

Online Community

Online omgeving om al je vragen te stellen en elkaar te motiveren en te inspireren

Stoppen met tracken cursus

null

“Leer op een praktische en wetenschappelijke manier hoe jij voor eens en voor altijd tracken op een fijne en gecontroleerde manier kunt loslaten!”


  • 9 wetenschappelijke audiolessen die je leren hoe je kunt stoppen met tracken.

  • Samen met alle cursisten 9 weken aan de slag met de inhoud.

  • Om de week een live Q&A om je vragen te stellen aan Ricky en Ivo.

  • Bij elke les krijg je 'huiswerk' mee met praktische opdrachten.

  • Leren haalbare doelen te stellen tijdens dit traject.

Direct toegang
Voor 27 euro krijg je levenslang toegang
8
Weken tijd
9
Verschillende audiolessen
2
Leraren

Gemaakt door ervaringsdeskundige en experts

Ivo de Ruijter

Ivo helpt mannen & vrouwen naar gezond eetgedrag en een gezonde leefstijl door middel van een onderbouwde aanpak die volledig is afgestemd op de situatie van het individu. 

Ricky Frissen

Ricky helpt jongvolwassenen naar een gezonde relatie met voeding, training en zichzelf door middel van zijn wetenschappelijke kennis een persoons-gerichte  aanpak.

Klaar om de controle over je eetgedrag terug te krijgen?

FAQ Cursus stoppen met tracken

Kan ik de cursus voor altijd volgen?

Ja, nadat je de cursus hebt aangeschaft kunt je deze voor altijd blijven inzien.

Kan ik het volgen wanneer ik een eetstoornis heb?

Wanneer je bent gediagnosticeerd met een eetstoornis raden wij je aan je volledig op het herstel hiervan te focussen. Stoppen met het tracken van voeding is volgens ons in dat geval niet de eerste stap die het beste helpt.

Kan ik deze cursus volgen wanneer ik een fysiek doel heb?

Zeker! Deze cursus kan je daar zeker in ondersteunen, omdat je onder anderen leert hoe je onafhankelijk van een voedingsapp aan je doelen kunt werken.

Kan ik d.m.v. cursus aan mijn relatie met voeding werken?

In deze cursus werk je per definitie aan je relatie met voeding, omdat je onder anderen leert hoe je honger, volheid en verzadiging kunt herkennen en hoe je hier het beste naar kunt handelen.

Kan ik deze cursus volgen wanneer ik al een coachingstraject volg?

Voor iedereen die coaching bij CHAYNGE volgt is de cursus gratis te volgen.

Kan ik de cursus later volgen?

Na aanschaf van de cursus krijg je wekelijks cursusmateriaal (waaronder podcasts en opdrachten) toegestuurd. Omdat de cursus voor altijd online blijft staan kun je deze op je eigen tempo volgen.

Is er begeleiding tijdens de cursus?

Zeker! Iedere twee weken vindt er een live Q&A plaats waar je al je vragen over de cursus kunt stellen.

Is het een eenmalige betaling of maandelijks?

Het is een eenmalige betaling van 27 euro. Hiermee krijg je levenslang toegang.