Jamie Ouderdorp

Ik kijk naar de relatie tussen eerdere sociale leerervaringen, het zelfbeeld én eetgedrag en probeer hierbij vrouwen te leren dat begrip leidt naar een verbeterd zelfbeeld, en dat dit de eerste stap is naar vrijheid binnen voeding.
Hoe ik je kan helpen


Ervaringsdeskundige

Ervaringsdeskundige op het gebied van eetproblematiek en ik zet mijn eigen ervaring, in combinatie met mijn scholing in verschillende gedragstherapieën, voeding en vrouwengezondheid, om in hulp voor anderen.

Terug in eigen kracht

Ik kijk naar de verbinding tussen hoe ons ingewikkelde brein werkt, zelfovertuigingen, eetproblematiek, zelfcompassie, vrouwelijkheid en fitness en zet hiermee vrouwen terug in hun eigen kracht.

Toen ik bij Jamie kwam, was ik verstrikt geraakt in de fitness-/ dieetcultuur. Ik stond wekelijks 5/6x in de sportschool en was zogenaamd aan het "cutten", waardoor ik te weinig at en regelmatig eetbuien ervaarde. Mijn relatie tot voeding en mijn lichaam was verstoord.


Gedurende de calls kwam ik erachter dat hier meer achter zat. Ik handelde vanuit de wensen van anderen ipv mijn eigen wensen en deed dingen vooral om rebels te zijn. Ik wist totaal niet wat ik moest doen, verwachten, wat ík wilde doen. Jamie gaf hier ontzettend fijne tools, opdrachten en handvaten voor.

Al snel ging de lijn omhoog en zat ik beter in mijn vel. Ik kon ineens met mijn emoties omgaan, wat ik nog nooit had ervaren. Ik kon mijn wensen en waarden toepassen in mijn dagelijks leven en doen waar ik voldoening uithaalde.


Wat heb ik in de calls met Jamie gelachen, maar ook zeker gehuild. Hier en daar wat chaotisch, maar ik heb zeker veel geleerd. Zonder Jamie haar hulp was ik nog steeds het meisje dat zogenaamd aan het cutten was, omdat ze zich nooit goed genoeg voelde.

Jamie, je bent echt een ontzettend topwijf! Heel erg bedankt voor alle af en toe confronterende maar voornamelijk gezellige calls. En wat heb ik veel van jou geleerd. Blijf zo doorgaan. Dankzij jouw hulp ben ik nu een vrolijker, zelfverzekerder en rustiger persoon. DANKJEWEL


Caitlyn

De controle over jouw mentale gezondheid, voeding en eetgedrag weer terug.

Bang zijn voor voedingsproducten, ideaalbeelden, verstoord eetgedrag, chronisch diëten, onzekerheid, eetstoornissen, vergelijken met anderen en obsessief bewegen. Het komt altijd ergens vandaan, het is altijd te verklaren en te verzachten.


Het is bijna gek om tevreden te zijn en te eten waar jij van geniet, om gedragingen te doen vanuit zelfliefde en niet vanuit zelfkritiek.  

Het leven draait niet om zo slank mogelijk te zijn, je moet alleen leren waar het wél om draait. 


Een groot deel van de mensen heeft een verstoorde relatie met voeding en hun lichaam, omdat een groot deel van de mensen nooit heeft geleerd hoe zij werken.


Een aantal jaar geleden is het bij mij ook verkeerd gegaan, het begon onschuldig met het verliezen van een paar kilo.  Twee jaar later, keek ik naar mijzelf in de spiegel met zwaar ondergewicht. Ik had een eetstoornis ontwikkeld. Na een lange weg van herstel, kan ik je nu vol zekerheid het volgende voorleggen.


Wat nu als dit allemaal helemaal niet nodig is om een ‘gezonde’ levensstijl te creëren voor jezelf? Wat nu als jouw zelfbeeld helemaal niet verbetert door een x aantal kilo af te vallen? Wat nu als jouw gedachten helemaal niet zijn wie jij bent? Wat nu als jouw fysiek helemaal niets te maken heeft met jou als persoon? Wat nu als jouw lichaamsbeeld helemaal niets te maken heeft met hoe jouw lichaam eruit ziet? Wat nu als gewichtsverlies helemaal niet zoveel met gezondheid te maken heeft, als jij denkt?


En tot slot, wat nu als een groot deel van de dieet- en fitness industrie gebaseerd is op een verdienmodel, en niet op daadwerkelijke gezondheid?


Vorig jaar juli kwam ik bij Jamie terecht na een hele lange tijd struggelen met voeding en mijn zelfbeeld. Jamie leerde me om de ruimte buiten mijn comfortzone ook comfortabel te maken, mezelf echt te zien en ze leerde me inzien dat ik echt wel de moeite waard ben. Daarnaast leerde ze me mezelf stap voor stap te omarmen, letterlijk en figuurlijk, en liet ze me zien dat emoties geen enge zaken zijn, maar dat door mijn emoties te omarmen ik zoveel krachtiger, maar ook zachter kan zijn. Jamie voelt als een vriendin, die je zachtjes maar wel daadkrachtig de juiste kant op duwt, die je pusht als het nodig is, maar je ook gas terug laat nemen als dat nodig is. Jamie is het luisterende, niet oordelende oor wat zo hard nodig is als je diep zit. Ze bezit een passie die aanstekelijk is, waardoor je aan jezelf wílt werken. Dankjewel lieve Jaim, voor alles

Femke

Ik kijk verder dan voeding alleen

Ik help vrouwen naar een verbeterde mentale en lichamelijke gezondheid, een beter zelfbeeld, en een gezondere relatie tot voeding en training. Voeding is enkel maar een symptoom van onderliggende moeilijkheden. Samen gaan we naar de kern van jouw moeilijkheden, om vanuit daar stappen te gaan zetten.


Wat ik hierbij toepas, is per persoon verschillend. Wel start ik op het punt waarvan mensen vaak denken dat dit een eindstation is. Ik begin met zelfvertrouwen, luisteren naar je lichaam, de dieet-mindset loslaten, leren hoe jouw brein werkt, het loskoppelen van jouw zelfbeeld en fysiek en het leren omgaan met gedachten. 


Ik focus op zelfcompassie in plaats van zelfkritiek, op wat je wél kan ipv wat je niét kan. Dan komen de duurzame veranderingen vanzelf om de hoek kijken.

Geen overmatig zelfkritiek, obsessief gedrag, geen angst voor productgroepen, geen jojo, geen vermijding. Gewoon JIJ naar een betere versie van jezelf, voor altijd. Geloof mij, de veranderingen volgen écht vanzelf. Focus je op de weg erheen, daar ligt zoveel waarvan je kan leren.


Wil je weten of ik jou kan helpen? Plan dan een proefgesprek in en dan kijken wij samen of ik jou kan helpen!


 Ik heb 10 maanden coaching gehad van Jamie. De beste keuze die ik ooit gemaakt heb. Ik kan echt oprecht zeggen dat ik nog nooit zo goed in mijn vel heb gezeten. Stiekem kwam ik bij Jamie met de vraag hoe ik eindelijk een keer kon afvallen, maar al snel kwam ik erachter dat al mijn 'problemen' niks te maken hadden met mijn gewicht of uiterlijk. De wekelijkse calls zijn heel fijn. Van even je ei kwijt over alle 'stomme' gedachtes die je hebt in een week, tot echt diep graven in wat je hebt meegemaakt en waar die gedachtes vandaan komen. Ook buiten de calls kon ik altijd terecht, in situaties waar ik echt even advies nodig had. Therapeutisch appen of een soort 'noodcall' van 10 minuten even tijdens de lunch om even mijn hart te luchten. Gewoon het gevoel dat je wordt gehoord, wanneer je het echt nodig hebt. Ik ben mezelf beter gaan begrijpen en meer gaan waarderen. Ik heb onwijs veel geleerd van Jamie, dingen die ik waarschijnlijk mijn hele leven meeneem. Ook weet ik dat ik nog altijd bij haar terecht kan wanneer het nodig is

Babet