Laureen Gieben

Laureen gaat met jou in gesprek over jouw gedachten, emoties en andere factoren die bijdragen aan jouw eetgedrag om samen een fijne manier te vinden om hier goed mee leren om te gaan.
Bekijk mijn werkwijze


laureen-chaynge
Psychologe
In combinatie met gedragsverandering
Ervaringsdeksundige
Met laag lichaams- en zelfbeeld
Empatisch
Tijdens de coaching
chaynge-coach-laureen

De controle over voeding en eetgedrag weer terug.

Van kinds af aan heb ik een ontevredenheid gevoeld over mijn lichaam. Ik heb mij voor een hele lange tijd altijd anders dan anderen gevoeld als het over uiterlijk ging, omdat ik groter was en meer vet had dan anderen.


Door dit negatieve lichaamsbeeld werd ik ook onzeker op andere vlakken. Hierdoor heb ik mij altijd volledig geconcentreerd op het willen veranderen van mijn lichaam. Ik keek niet verder dan deze doelstelling. De impact van de omgeving op jouw gedachten en uiteindelijke gedrag kan, zonder dat je altijd door hebt, heel erg groot zijn. Het gevaar om je hierdoor te laten leiden ligt dus ook vaak op de loer.


Ik zie heel veel andere meiden en vrouwen tegenwoordig hetzelfde doen. Kosten wat het kost een lichamelijke transitie door willen maken, waardoor dit niet altijd meer op een gezonde manier gebeurt. De nadruk komt hierbij dus te liggen op uiterlijke kenmerken en minder op gezondheid, waardoor ik het idee krijg dat hier vaak meer onderliggend aan is dan de wil om alleen wat ‘strakker in je vel’ te willen zitten.


Hierin kan ik mijn jongere zelf namelijk 100% herkennen. Alles moest wijken om gewicht/vet te verliezen en dat was het allerbelangrijkste. Tot het moment waarop ik mij ging realiseren dat ik ook geaccepteerd word en goed genoeg ben wanneer ik niet slank ben en mijn uiterlijk niet het belangrijkste is. 

Pien 

We hebben elke week een fijne, maar heftige call waarbij ze precies de juiste vragen weet te stellen om mij te laten nadenken en dingen in te zien. Eigenlijk wordt er tijdens de calls alles besproken waar ik behoefte aan heb! Ik voel me gehoord en begrepen. 

Laureen oordeelt niet en ik kan met elk probleem bij haar aankloppen. De afgelopen 6 weken ben ik eetbuivrij geweest, maar wat eigenlijk veel belangrijker is, is dat ik in zie hoeveel er meer speelt in mijn leven dan alleen een eetstoornis en dat er ook zoveel andere aspecten zijn waar we op zijn gaan letten.

Ellekijn

Ik heb mijn ervaring met Laureen als coach heel fijn ervaren. 

Ze luisterde altijd heel goed en oordeelde nooit. Samen kwamen we altijd op goede ideeën om die week toe te passen en zo stappen te maken mentaal. Als ik een vraag had via Whatsapp antwoordt ze altijd zo snel mogelijk, wat heel fijn is! 

laureen-laptop

Ik kijk verder dan voeding alleen

Na een aantal jaren geworsteld te hebben met het accepteren en waarderen van mezelf en mijn uiterlijk, heb ik heel veel geleerd. Er zijn geen quick fixes. Niet voor jouw lichaam, niet voor jouw zelfbeeld. Dat kost moeite en tijd.

Nu denk je misschien: helaas kost dat tijd.

Natuurlijk is het vervelend dat dat niet direct te verhelpen is. Ik ben daarentegen van mening dat alles wat je in deze periode leert essentieel is om in de toekomst op een fijne manier naar jezelf te kunnen blijven kijken. Uiteindelijk zou het investeren in jezelf, de manier waarop je naar jezelf kijkt en waarop jij tegen jezelf praat een prioriteit moeten zijn.


Persoonlijk vind ik het heel belangrijk om te achterhalen waarom je een bepaald doel hebt en waar de oorzaak en overtuiging van dit doel vandaan komt. Ons gedrag wordt namelijk aangestuurd door onze psychologische drijfveren en onderliggende patronen en overtuiging en zijn dus voor iedereen anders.


Herken jij jezelf in de valkuilen die ik zelf heb ervaren? En lijkt mijn manier van coachen jou prettig? Laat het me weten, dan kunnen we samen kijken of we samen matchen en ik jou mag begeleiden.

Daniek

Tot nu toe ben ik in kleine stapjes bezig om te leren omgaan met bepaalde gedachten en overtuigingen die ik (over mezelf) heb. Per week bekijken we samen waar ik aan wil werken. 

De wekelijkse gesprekken met Laureen zijn heel fijn en open. Ze geeft je direct het gevoel dat je alles kunt vertellen en ik voel me nooit veroordeeld als ik mijn verhaal doe. Laureen stimuleert me wel om zelf na te denken door de juiste vragen te stellen.

- Daniek

Lisanne
Laureen heeft me zo goed geholpen om de structuur in mijn leven weer terug te vinden. De verandering in mijn gedrag is erg groot, en daar ben ik haar heel dankbaar voor. Ik had geen betere coach/psycholoog kunnen wensen dan Laureen!