Sanne de Boey

Ik focus op samen verbetering aanbrengen in  de relatie met je lichaam door te werken aan jouw kijk hierop en stil te staan bij de gedachten en gevoelens die daarbij komen kijken. Streven naar een positief body image is prioriteit. Daarnaast werken we samen naar een gezonde leefstijl waarbij je kunt gaan eten naar behoefte en je lijf in beweging brengt vanuit je kern.
Bekijk mijn werkwijze


Nieuwe chaynge coach sanne

Psychologische consulente

In de klinische psychologie

Inlevingsvermogen

Met een luisterend oor

Ruimdenkend

Tijdens de coaching
Sanne bij Chaynge Coaching

Vergelijken met anderen

Het is opvallend hoeveel mensen er een vertekend beeld hebben van hun lichaam. En zo gek is dat eigenlijk niet. Tegenwoordig is het bijna onmogelijk om niet geconfronteerd te worden met ideaalbeelden.


Je opent je Instagram, je zet de tv aan, je loopt door de winkelstraat: overal zie je dat ´perfecte plaatje´ hangen. Of is dat perfecte plaatje alleen perfect in jouw ogen?

Het is voor mij heel herkenbaar: het vergelijken van mezelf met Instagram modellen, mezelf in de spiegel aankijken en nooit echt tevreden zijn. Het is vermoeiend, confronterend en op den duur leek ik vast te zitten. De oplossing leek voor mij simpel: harder trainen en  strenger diëten. Uiteindelijk allemaal om me beter te voelen en om mijn zelfvertrouwen een boost te geven.

Door continu bezig te zijn met je lichaam, verlies je de echte jij langzaam uit het oog. Je bent zo gefocust op dat fysieke doel en de complimenten die jij krijgt over je lijf maken je eigenlijk alleen maar obsessiever.  

Ik zie heel wat mannen en vrouwen tegenwoordig hetzelfde doen. De lichamelijke transformatie is prioriteit, waardoor de gezondheid, zowel mentaal als fysiek, langzaamaan steeds verder afneemt.


Het kan dus op korte termijn wat voordelen hebben, omdat je beter in je vel lijkt te zitten. Echter, op lange termijn heeft het meer negatieve gevolgen.

De kans is groot dat jouw oplossing meer te maken heeft met het veranderen van jouw body image dan het veranderen van jouw lichaam: een positieve verandering in jouw zelfbeeld is hetgeen wat je nodig hebt.

Als aan je lichaam werken de oplossing was, waarom is er dan nog geen enkele periode geweest dat je én tevreden was over je lijf én je rust ervaarde over je uiterlijk?

Ik kijk verder dan voeding alleen

Na een aantal jaren ´ups and downs´ omtrent mijn body image, heb ik balans gevonden en durf ik te stellen dat ik écht tevreden ben met mijzelf en mijn lijf.


Ik kan mijn lichaam voeden in plaats van straffen, ik kan trainen omdat ik daar écht voldoening uit haal en voel mij vrouwelijk vanuit mijn kern. 


Ja, het kost tijd en inspanning om je zelfbeeld te verbeteren en je komt jezelf zeker tegen. Maar het is een investering in jezelf, het is iets waar je je gehele leven profijt uit kunt trekken.

Voor mij is het dus belangrijk om samen met jou bepaalde denkbeelden en patronen te doorbreken waarin jij vast zit. Samen met jou wil ik werken aan jouw mentale gezondheid en wil ik een positieve verandering creëren in jouw mindset, waardoor jouw zelfbeeld een levenslange boost krijgt.

Ben jij nieuwsgierig en wil jij aan jezelf werken?


Wil jij weten of ik jou kan helpen?
Aarzel niet om contact op te nemen en samen kijken we verder hoe we aan de slag kunnen gaan!